Employ gir trygghet

Trygghet, orden og omsorg for folk som jobber for seg selv. Hos oss har du alltid ekte folk du kan snakke med.

Employ ansetter frilansere – og de er fortsatt frie. Høres det ut som et paradoks? Det er ikke det. 

Som ansatt i Employ beholder du den totale friheten og kontroll over egen inntjening, samtidig som vi tar oss av alt som har med regnskap, skatt, moms, pensjon, sykepenger og forsikring å gjøre. Gjennom et skikkelig ansattforhold skaper vi trygghet, tilbyr stordrift, ansattgoder og fellesskap; ja, rett og slett en omsorg som kanskje er ukjent for mange selvstendige. Du fortsetter ditt skapende arbeid som før, brander deg og ditt som før, men gjennom Employ slipper du å tenke på byråkratiet. 

Bemanning? Nei, vi er ikke et bemanningsbyrå – men ja, vi har mange gode ansatte. Er du en som er på jakt etter gode frilansere, er det ikke dumt å starte her.

Mindre byråkrati, mer energi til det du er god på!

I Employ er du ansatt – og du er fri. Dette frigir tid og energi for deg, den kreative, til å drive med det du helst skal – og vil.

Frihet – og fortrengning

Er du en som jobber for deg selv, er sjansen stor for at du gjør det fordi du har lyst. Fordi du jager drømmen, har et ønske om å prøve ut noe, gjennomføre noe – og du vil være fri til å gjøre det. Vi vet. Vi har det slik, vi også.

Selvstendige elsker frihet. Og like bak kommer et annet ord på "f" – fortrengning. Dette viser Perspektivnotatet fra Tankesmien Agenda og Samfunnsviterne (2016). Sjansen er faktisk ganske stor for at du fortrenger en del av de tingene som byråkratiet krever av deg, eller som du burde tatt ansvar for. Hva om du blir syk? Og hva med moms? Fakturering? Hoper kvitteringer seg opp? Angst for skatt og skattesmell? Åja, det er mangt – og det kan føles mye.

«Men jeg blir aldri syk»

Er det ikke rart hvor mye friskere en blir som frilanser!? ;-)

Selv om det aldri passer, blir frilansere selvsagt også syke. Da er det godt å ha noen. Du får sykepenger fra dag én, vi hjelper i kommunikasjonen med NAV og kan bli med på møter. Employ blir en ryddig medspiller, vi gir tyngde, både fordi vi er mange – og rent faglig.

Vi er mange og står sterkere

Det at vi er mange, gir oss stordriftsfordeler. Vi tilbyr ansatte skikkelige ansattgoder – slike som de med vanlig jobb nyter godt av og kanskje ikke tenker på. Hørte vi "ferdig utfylt selvangivelse"? Gjennom Employ er det slutt på den usikre forskuddsskatten. Du blir lønnsmottaker, og Employ betaler skatten på dine vegne. 

Og kjekke tillegg! – som gode innkjøpsavtaler, enkel leasing av utstyr og tilbud om helseforsikring. Du får også din egen presentasjon på sidene våre, noe som gjør deg enda mer synlig for de som leter etter gode selvstendig næringsdrivende.

Vi er i dag over 100 ansatte, og vi vokser. Vi har avdelinger i Oslo, Bergen og Stavanger, og har ansatte over store deler av landet. Designere, fotografer, videoklippere, musikere, dansere, produsenter, komikere, lys- og lydfolk, ja – alle typer selvstendige er velkomne.

Bonus: et sosialt kollegium

Mange frilansere er overlatt til seg selv. Noen opplever også ensomhet. Dette prøver vi å gjøre noe med ved å treffes jevnlig for en prat og litt mat med likesinnede. Vi har også et felles intranett, hvor det er lett å komme i kontakt med kolleger.

Er det dyrt?

Nå tenker du kanskje: dette er sikkert ikke billig. Vel, den aller billigste måten å drive selvstendig på er å ta ut næringsinntekt gjennom et enkeltpersonforetak, gjøre alt regnskap selv, og ikke bruke penger på forsikringer/sykepenger. Men det er i lengden ikke godt nok eller bærekraftig for de fleste. 

Den beste måten å drive frilansvirksomhet på er å bli ansatt i Employ. Det tør vi si. :-) Employ er faktisk både bedre og billigere – hvis alternativet er å prøve å sette opp noe som er like trygt og bra i en enmannsbedrift.

På forsida finner du en enkel prisoversikt.

 

Frigjør energi!

På tide å frigjøre energi – og få sakene på stell? Vi tar imot søkere. 
Eller bare ring oss.

 

 


Det begynte i garasjen

Gründer, bassist og økonom Karl-Dag Kjosavik syntes det var merkelig at det ikke fantes bedre løsninger for selvstendig næringsdrivende. At det var unødvendig arbeidskrevende og kostbart å drive en enmannsbedrift. At man måtte ta hele risikoen selv.

– Hva om vi er flere? Om vi går sammen og tar børa for hverandre?

Han tenkte praktisk: Pengene skal ikke blandes, så hver og en har sin egen "avdeling" i selskapet. Samtidig betaler alle litt inn til ei felleskasse. Og fordi vi er mange, blir resultatet bedre for alle.

Dermed grunnla han og noen venner det som i dag er Employ, hjemme i øvingsrommet under garasjen på Sola.

– I dag sitter ansatte i Employ faktisk igjen med litt mer penger under streken enn om de skulle tatt samme ansvar for egen drift, slik vi gjør, sier Karl-Dag. Han har nå overlatt rollen som daglig leder til Martin Bjerkreim, for å kunne fokusere på andre oppgaver. Men han er med i lederteamet. Hovedkontoret ligger i dag i gamle Tinfabriken i Stavanger Øst, et hus for små og store kreative bedrifter, i et område av byen hvor det bobler av ny kreativitet. 

– Alle frilansere burde ha fulle sykepengerettigheter, gode forsikringer og hjelp med det administrative. Nå gir vi folk rett og slett sjansen til å profesjonalisere sin egen drift på en enklere og bedre måte, sier han.

Sak på NRK TV

– NRK laget for øvrig i desember 2016 en sak om oss, og du kan høre kommunikasjonsleder Kjell Inge fortelle om oss der.

…og søknad om ansettelse gjør du her