Employ gir trygghet

Jobber du for deg selv? Vi tilbyr deg trygghet, orden – og omsorg. Med ekte folk som du kan snakke med.


Hva er Employ?

Vi gjør hverdagen enklere og tryggere for folk som driver for seg selv. 

Employ tilbyr fullverdig ansettelse i et kollektiv av likesinnede. Dermed får du alle fordelene som du går glipp av som selvstendig næringsdrivende. Og så du får ekstra goder. Les mer om ansattgodene her.

I tillegg er vi ekte folk som du alltid kan snakke med om det som angår deg og ditt arbeidsliv.

– Men jeg er på jakt etter gode frilansere, jeg.

Skulle du være interessert i gode frilansere, tilbyr vi deg en unik oversikt under "Finn frilanser"-valget i menyen. Alle våre ansatte har vært gjennom en intervjurunde.

Hvordan er det for meg å være ansatt?

Ansatte beholder full frihet og kontroll over egen virksomhet. Vi tar oss av "alt det andre": regnskap, skatt, moms, pensjon, sykepenger, forsikring. Og fordi vi er mange, får vi bedre avtaler for våre ansatte enn små foretak får til.

Vi er ikke et bemanningsbyrå. Hos oss er ansettelsen fast, og du er ansvarlig for egen inntekt.

Hvorfor bør jeg bli ansatt?

Er du selvstendig næringsdrivende i Norge, er sjansen stor for at du har enkeltpersonsforetak eller AS hvor hele ansvaret ligger på deg selv. En bedre løsning er derfor å være ansatt. Som ansatt i Employ får du trygghet og orden, du nyter godt av stordrift (=bedre avtaler), ansattgoder og et fellesskap. Ja, du får rett og slett en omsorg som kanskje er ukjent for mange selvstendige. Vi er frilansere selv. Vi vet hva det vil si. 

Du fortsetter arbeidslivet ditt som før, men slipper alt byråkratiet. 

Søk ansettelse i menyen i toppen.

Spleis på en arbeidsgiver – og frigi energi til det du er god på

Når du blir ansatt i Employ, er du rett og slett med og spleiser på en arbeidsgiver. Gjennom et skikkelig ansattforhold i Employ, får du tilgang til alle fordelene vanlige ansatte har, mange lagt ned gjennom norsk lovgivning. I tillegg, fordi vi er mange, får vi en rekke ekstra ansattgoder som enkeltpersonforetak eller små AS ikke klarer å matche.

Du er ansatt – og fri. Du beholder fortsatt den totale friheten og kontroll over egen inntjening. Vi tar oss av alt som har med regnskap, skatt, moms, pensjon, sykepenger og forsikring å gjøre. I tillegg har du alltid noen du kan snakke med om arbeidslivet ditt. Vi er der.

Dette frigir tid og energi for deg til å drive med det du helst skal – og vil.

 


Litt filosofering omkring det å være selvstendig

Er du en som jobber for deg selv, er sjansen stor for at du gjør det fordi du har lyst. Fordi du jager drømmen, har et ønske om å prøve ut noe, gjennomføre noe – og du vil være fri til å gjøre det. Vi vet. Vi har det slik, vi også.

Frihet – og fortrengning

Selvstendige elsker frihet. Vi er også veldig gode på et annet ord på "f" – fortrengning. Dette viser Perspektivnotatet fra Tankesmien Agenda og Samfunnsviterne (2016). Sjansen er faktisk ganske stor for at du fortrenger en del av de tingene som byråkratiet krever av deg, eller som du burde tatt ansvar for. For hva om du blir syk? Og hva med moms? Fakturering? Hoper kvitteringer seg opp? Angst for skatt og skattesmell? Åja, det er mangt – og det kan føles mye.

«Men jeg blir aldri syk»

Er det ikke rart hvor mye friskere en blir som frilanser!? ;-) Selv om det aldri passer, blir frilansere selvsagt også syke. Da er det godt å ha noen. Du får sykepenger fra dag én, vi hjelper i kommunikasjonen med NAV og kan bli med på møter. Employ blir en ryddig medspiller, vi gir tyngde, både fordi vi er mange – og også rent faglig.

Vi er mange og står sterkere

Det at vi er mange, gir oss stordriftsfordeler. Vi tilbyr ansatte skikkelige ansattgoder – slike som de med vanlig jobb nyter godt av og kanskje ikke tenker på. Ferdig utfylt selvangivelse, for eksempel. Og gjennom Employ er det slutt på den usikre forskuddsskatten. Du blir lønnsmottaker, og Employ betaler skatten på dine vegne. 

Og kjekke tillegg! – som gode innkjøpsavtaler, enkel leasing av utstyr og tilbud om helseforsikring. Du får også din egen presentasjon på sidene våre, noe som gjør deg enda mer synlig for de som leter etter gode selvstendig næringsdrivende.

Alle er velkomne!

Vi er i dag over 125 ansatte, og vi vokser. Vi har avdelinger i Oslo, Bergen og Stavanger, og har ansatte over store deler av landet. Designere, fotografer, videoklippere, musikere, dansere, produsenter, komikere, lys- og lydfolk, ja – alle typer selvstendige er velkomne.

Bonus: et sosialt kollegium

Mange frilansere er overlatt til seg selv. Noen opplever også ensomhet. Dette prøver vi å gjøre noe med ved å treffes jevnlig for en prat og litt mat med likesinnede.

Er det dyrt?

Nei! Den beste måten å drive frilansvirksomhet på er å bli ansatt i Employ. Det tør vi si. :-) Employ er faktisk både bedre og billigere – hvis alternativet er å prøve å sette opp noe som er like trygt og bra i en enmannsbedrift.

Den aller billigste måten å drive selvstendig på, er å ta ut næringsinntekt gjennom et enkeltpersonforetak, gjøre alt regnskap selv, og ikke bruke penger på forsikringer/sykepenger. Men det er i lengden ikke godt nok eller bærekraftig for de fleste. 

Nå tenker du kanskje: dette er sikkert ikke billig. Ta en kikk i det blå feltet på forsiden. Vi tror du blir positivt overrasket. 

 

Frigjør energi!

På tide å frigjøre energi – og få sakene på stell? Vi tar imot søkere. 
Eller bare ring oss.

 


Det begynte i garasjen

Gründer, bassist og økonom Karl-Dag Kjosavik syntes det var merkelig at det ikke fantes bedre løsninger for selvstendig næringsdrivende. At det var unødvendig arbeidskrevende og kostbart å drive en enmannsbedrift. At man måtte ta hele risikoen selv. Hva om vi heller var flere? Om vi gikk sammen og tok børa for hverandre?

Han tenkte praktisk: Pengene skal ikke blandes, så hver og en har sin egen "avdeling" i selskapet. Samtidig betaler alle litt inn til ei felleskasse. Og fordi vi er mange, blir resultatet bedre for alle.

Dermed grunnla han og noen venner det som i dag er Employ, hjemme i øvingsrommet under garasjen på Sola.

– I dag sitter ansatte i Employ faktisk igjen med litt mer penger under streken enn om de skulle tatt samme ansvar for egen drift, slik vi gjør, sier Karl-Dag. Han har nå overlatt rollen som daglig leder til Martin Bjerkreim, for å kunne fokusere på andre oppgaver. Men han er med i lederteamet. Hovedkontoret ligger i dag i nyoppussede Tinfabriken i Stavanger Øst, et kreativt kontorfellesskap, i et område av byen hvor det bobler av ny kreativitet.

– Alle frilansere burde ha fulle sykepengerettigheter, gode forsikringer og hjelp med det administrative. Nå gir vi folk rett og slett sjansen til å profesjonalisere sin egen drift på en enklere og bedre måte, sier han.

Sak på NRK TV

NRK laget i desember 2016 en sak om oss, og du kan høre kommunikasjonsleder Kjell Inge fortelle om oss der.

Søknad om ansettelse gjør du her