Hilde Killingdalen

Promotør

Å snakke om sin egen fortreffelighet er noe de fleste syns er vanskelig. Men å snakke om andres, det er mye lettere! For meg er det å formidle for en artist, til rette musikkjournalist eller til et publikum en morsom og meningsfull jobb. Hvis ingen vet at musikken din finnes, er det ingen som vet at de skal lytte til den. Jeg kan hjelpe artist og plateselskap med å spre musikken, i både små og store kanaler. Ikke bare er det gøy, men musikk er faktisk livsviktig. Jeg mener bestemt at alt fra revolusjonerende låter, til de låtene du syns du har hørt før, har en viktig funksjon i samfunnet.

Fra 2008 har jeg jobbet med promotering for hovedsakelig norske artister, direkte for disse, eller deres plateselskap. Det første året var jeg ansatt i Promoavdelingen a.s., og så har jeg drevet mitt eget Killing Promotion siden. Jeg har i tillegg hatt oppdrag som pressekontakt, turneleder, arrangør og markedskoordinator for handelsstanden i Holmestrand.

I alle disse oppdragene er omdømmebygging en viktig del og jeg er stolt av hva jeg har fått til sammen med så mange fantastiske musikere, mennesker og selskap. Hvordan finner vi de programmene, produsentene og programlederne, som vil like akkurat deg nok til å gi oppmerksomhet på radio? Hvem vil bruke av sin dyrebare spalteplass på deg? Min jobb er altså mye research, i en hyppig skiftende mediabransje. Å finne disse og hjelpe med å lage presentasjoner, er en herlig jobb!

Noen av artistene jeg har jobbet for er: Erlend Ropstad, Trine Rein, Hengsrø`Smie, Peter Nordberg, Hanne Krogh, Vassendgutane, Stina Stenerud, Ila Auto, The Respatexans, Ida Jenshus, Folque og Ulabrand.

Før jeg begynte å jobbe med promo hadde jeg 10 år som aktiv, frivillig arrangør. Jeg programsatte og avviklet både små og store konserter og festivaler og har jobbet som alt fra ryddehjelp til artistansvarlig på festivaler landet rundt. Jeg har hatt styreverv i Norske Konsertarrangører (den gang Norsk Rockforbund), Norsk Musikkråd, Bluesnews, Blueshelg i Holmestrand, Drammen bluesclub og Holmestrand Bluesforum.